LÚGOSÍTÁS-MÁJTISZTÍTÁS...




Hét lúgosító ital, mely tisztítja májunkat: fokhagyma, grapefruit, zöld füvek, zöld színű zöldségek, avokádó, dió és kurkuma. Májunk minden egyes nap kemény munkát végez azért, hogy megvédje szervezetünket a méreganyagoktól és az anyagcsere során keletkező káros savaktól.
Vérünk folyamatos szűrésével védi szervezetünket az emésztőrendszeren, bőrön és légzés során testünkbe kerülő mérgező anyagoktól.

A következő 7 közismert étel segítségével természetes úton tisztíthatjuk májunkat, elősegítve ezzel működését. 

1, Fokhagyma, hagyma

A fokhagyma számos kéntartalmú vegyületet, míg a hagyma allicint és szelént tartalmaz. Ezek a vegyületek védik májunkat a káros savaktól és segítik a máj méregtelenítő munkáját.

2, Grapefruit

A grapefruit gyümölcs antioxidáns C-vitaminban rendkívül gazdag, emellett naringenin nevű flavonoidot tartalmaz, mely képes megkötni a szervezetben keletkező savakat.

3, Zöld füvek

Az árpafű és más zöld füvek és növények a lúgosító klorofill legkiválóbb forrásai, mely méregteleníti a májat és a vékonybeleket.

4, Zöld színű zöldségek

A spenóthoz, kelhez, fehér mustárhoz hasonló zöld színű, leveles zöldségek számos olyan aktív vegyületet tartalmaznak, melyek tisztítják szervezetünket, segítenek eltávolítani a nehéz fémeket, növényvédő szereket, stb. testünkből.

5, Avokádó

Az avokádó glutation-termelő vegyületekben gazdag. Néhány kutató szerint heti 1-2 avokádó rendszeres fogyasztása jelentősen javíthat a károsodott máj működésén.

6, Dió

A dió rendkívül gazdag l-argininben, glutationban és omega 3 zsírsavakban, segít eltávolítani az ammóniát a májból.

7, Kurkuma

A kurkuma elősegíti az epe termelődését, javítja az epehólyag funkcióját és szintén erőteljesen segíti a máj méregtelenítő tevékenységét.

onion_5.jpg
                                 MIÉRT KELL A MÁJAT TISZTÍTANI?                                                             

Májméregtelenítés - A máj tisztítása

Házilag, otthon végezhető májméregtelenítés, máj tisztítókúra


Az alábbiakban leírunk egy hatékony máj méregtelenítő kúrát, melynek Lucza Béla kutató, feltaláló a szerzője. Az idézett máj tisztítás valóban úgy történik, ahogy itt le van írva; ez egy igen hatékony és erőteljes kúra. A májméregtelenítés másnapján érdemes könnyen étkezni és sokat pihenni, mivel a méregtelenítés erősen igénybe tudja venni a szervezetet.

Közvetlen tapasztalatunk szerint, a májméregtelenítés a leírtaknak megfelelően működött, és nem járt semmi negatív hatással. DE, mivel az alábbi májméregtelenítés egy drasztikus tisztítókúra, egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek javasolt. A kúra megcsinálását saját felelősséggel ajánljuk, s ha valakinek bármi kétsége van, hogy számára javasolt lehet-e, akkor beszélje azt meg egy orvossal vagy természetgyógyásszal.

Lucza Béla: Májméregtelenítés, a máj tisztítása
A máj testünk legfőbb kémikusa, több száz funkciót lát el a méregtelenítés központjaként.

Közvetve vagy közvetlenül ellenséges környezetben élünk, és csak a májunk tud minket megmenteni a betegségektől, mert az egészség a vér tisztaságától függ. A vér tisztasága viszont a máj tisztaságától függ. Ezért fontos májunk rendszeres tisztítása.

Májunkban ötvenezernyi vezeték, járat található, ezeken keresztül történik a vér méregtelenítése. Ezek a hajszálvékony járatok könnyen eltömődnek máj- és epekövekkel. Ha a máj bizonyos területei átjárhatatlanná válnak, bizonyos mérgek nem fognak közömbösítődni, és tovább fognak mérgezni minket. Ha az epeelvezető vezetékek tömődnek el, akkor az epe egy része feltorlódik, majd gyulladást okoz, valamint elégtelen lesz az emésztés is.

A májtisztítás lényege abban áll, hogy a májat ellazítjuk, ami által a vezetékek kitágulnak, majd egy "olaj-hidraulikával" kimosatjuk őket, megszabadulva ezzel életünk tán legnagyobb nyűgétől operáció nélkül. A tisztítás előtt jó, ha beveszünk egy féregirtó tablettát, mert nem kizárható, hogy vannak májmételyeink. A kurkuma nevű fűszer is jó erre a célra. Heti egy kiskanálnyi, vízzel leöblítve már megteszi a hatását.

A májméregtelenítéshez kell:
félnapnyi idő, 100 gr keserűsó, 1,5 dl olíva olaj és 1,5 dl frissen csavart grapefruitlé


1. A tisztulás napjának első felében csak könnyen étkezzünk, kevés és könnyen emészthető ételt fogyasszunk. Déli 12 órától pedig már semmit sem ehetünk, egészen másnapig. (Szerkesztői megjegyzés: Másnap reggeltől ismét lehet enni, de érdemes könnyebb ételeket választani.)


2. A száz gramm keserűsót osszuk el négyfelé, négy különböző három decis pohár vízben jól felkeverve. Az első adag oldatot igyuk meg délután kettő órakor, a következő adagot pedig négykor, hatkor majd nyolckor.

A keserűsós oldat hasmenést okoz, ezért tartózkodjunk otthon. Minden kijön belőlünk. A májunk, a beleink megtisztulnak az ételmaradékoktól, és mivel újabb étel nem kerül be, az emésztőrendszerünk megragadja az alkalmat a pihenésre. A máj felszabadul a terhelés alól, a keserűsó magnéziumtartalma elernyeszti, ellazítja. Este tíz órára pedig a máj- és epevezetékek kitágulnak.


3. Utolsó lépésként igyuk meg este tíz órakor a 1,5 dl olíva olajat a 1,5 dl grapefruitlével összekeverve. A koktél lehajtása után rögtön vízszintesbe kell helyezni magunkat, és legalább öt óra hosszat így kell maradnunk. Próbáljunk meg aludni hanyatt fekve, párna nélkül. Az olajhidraulika csak ebben a pózban működik.


4. Másnap tapasztalhatjuk, hogy a székletünkkel ezernyi kis golyócska epekő, májkő távozik belőlünk. Májunk végre felszabadultan újra képes lesz minket szolgálni. Eltűnnek a székelési zavarok, kevésbé leszünk idegesek, megszűnnek a hasi puffadások és bélpanaszok.


Már az első kúrával is megszabadulunk az egészséget gátló salakanyag nagy részétől, de legalább háromszor lenne illő a tisztítást elvégezni havonta vagy kéthavonta.

Jó tisztulást mindenkinek! Lucza Béla, szerző



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése